Üdvözlöm!

Ábrahám András vagyok. Tanári hivatásom több, mint hét éves múltra tekint vissza. Már egyetemi éveim alatt (persze akkor még nem diplomás tanárként) is foglalkoztam korrepetálással. Jelenleg két diplomával és több szakvizsgával, oklevéllel rendelkezem. A saját magántanítványok és csoportok mellett tanítottam (és tanítok jelenleg is) több oktatóközpontban, nyelviskolában és közoktatási intézményben óraadó tanárként, ill. előadóként - szintén vegyesen egyéni tanítványokat és csoportokat.

A személyesen tartott órák mellett, interneten keresztül is tanítok néhány éve. Megtetszett benne, hogy földrajzi helytől függetlenül, akárkinek adhatok át tudást, azonos hatékonysággal. Azóta számos (főleg magyar) tanítványom volt már a világ különböző pontjairól, akiket interneten keresztül tanítottam. Ha az online oktatásról kíván többet megtudni, kérem kattintson ide.

image example

Mivel a hivatásom egyben a hobbim is, az óráim jó hangulatban, közvetlenül telnek. Gyakran beszélgetünk az órák után, sok volt tanítványommal tartom jelenleg is a kapcsolatot. A kellemes hangulat és a közvetlenség mellett, fontosnak tartom, hogy a tanulók érezzék a tanulási folyamat, a tudás elsajátításának és a megértésnek nagyszerű élményét. Folyamatosan ügyelek arra, hogy fenntartsam (vagy éppenséggel megteremtsem) motivációjukat, legyen hangulatuk az órákhoz és az otthoni gyakorláshoz.

Az évek alatt több száz magántanítványom volt a legkülönbözőbb korosztályokból és személyiségtípusokból, a legkülönfélébb célkitűzésekkel, így sikerült egy olyan oktatási metodikát kifejlesztenem, amely az eddigi tapasztalatok szerint 100%-os hatékonysággal működik és megállja a helyét az interneten keresztüli tanításban, alkalmazkodik a tanuló egyedi személyiségéhez, célkitűzéseihez.

Ars poeticám

A tanári hivatást sokszor egy orvos hivatásához szoktam hasonlítani. Még ha közvetett értelemben is, de a tanár, emberi életekért felelős: emberek sorsa, jövője múlik azon, hogyan végzi a munkáját, a személyek, akik hozzá fordulnak, megbíznak benne és tőle várják a segítséget. Ezért már a kezdetektől fogva mindent megteszek azért, hogy a lehető legfelelősségteljesebben és legkörültekintőbben végezzem ezt a hivatást.

Azon szerencsés emberek közé tartozom, akiknek a munkája a hobbija. Szeretek kommunikálni, új embereket megismerni, átadni a tudást és megértetni. Alkotója és – a tanítványokkal együtt – aktív résztvevője lenni annak a folyamatnak, mikor a kezdetektől eljutunk a tanuló által igényelt szintre. Szoktam „emberek továbbfejlesztéseként” is emlegetni ezt a hivatást, mivel (bár nyers ez a kifejezés), de valóban ez történik: egy alkotási folyamat, melyben szükség van mind a tanár, mind a tanuló együttes közreműködésére és szorgalmára. Ha ez megvan, a siker garantált!

 

Telefon: 06 30 594 65 24

Email: abraham.andras@gmail.com