Oktatott tárgyak és témakörök

Vállalok vizsgákra való felkészítést is, az általam tanított tárgyakból: ECDL, nyelvvizsga (bármilyen szint), érettségi, pótvizsga, OKJ, stb.

Kattintson az önt érdeklő tárgyra a részletekért:

 • Angol nyelv
 • Informatika
 • Irodai programok (Microsoft Office)
 • Képszerkesztés és kiadványszerkesztés
 • 3D modellezés és animáció
 • Animáció 2D környezetben
 • Webszerkesztés
 • Filmszerkesztés és DVD authoring
 • Hangszerkesztés
 • Angol nyelv

  Napjainkra, kétségtelenül nélkülözhetetlenné vált az egyik legnemzetközibb nyelv, az angol bizonyos szintű elsajátítása, ha valaki igazán érvényesülni akar mind a munkaerőpiacon, mind az élet más területein. Segítségemmel megszerezheti az Ön számára szükséges nyelvi ismereteket.

  Informatika

  Vállalok tanítást, korrepetálást, vizsgákra való felkészítést általános- középiskolai és felsőoktatási informatikából is. Szükség esetén, segítséget nyújtok szakdolgozat/ vizsgamunka elkészítésében. Szívesen megtanítom Önt az ECDL moduljaihoz szükséges ismeretekre is. Mindehhez, szakirányú egyetemi végzettséggel rendelkezem.

  Irodai programok - a Microsoft Office termékcsalád

   

  Már jó ideje a Microsoft Office szoftvercsalád programjai az uralkodóak többek közt az otthoni vagy irodai szövegszerkesztésben, táblázat- és adatbázis-kezelésben, prezentációkészítésben. Az Office szoftvercsalád bármely tagjának oktatását vállalom.

  Photoshop - pixelgrafikus képszerkesztés

  A legnépszerűbb képszerkesztő program segítségével retusálhat fényképeket, különleges hatásokat hozhat létre, segítségére válik weboldalak készítésében, kiadványszerkesztésben, s gyakorlatilag bármit létre tud hozni benne, amit csak el tud képzelni. - Persze fontos, hogy kellően ismerje hozzá a programot. Ismerete elengedhetetlen weboldalak grafikájának létrehozásához, kiadványszerkesztéshez, a Flash vagy 3ds Max programokhoz, ill. ha mélyrehatóbban foglalkozik digitális fotózással.

  Illustrator - vektorgrafikus képszerkesztés

  Ábrákat, rajzokat, illusztrációkat hozhat létre, akár 0%-os rajztudással. A létrehozott rajzoknak további előnyük, hogy minőségromlás nélkül növelhető a méretük, s hogy alapesetben bármit, bármikor meg lehet változtatni, a vonalak színétől kezdve a különböző effektekig. Ismerete javasolt kiadványszerkesztéshez, weboldalak grafikájának létrehozásához, a Flash vagy 3ds Max programokhoz.

  InDesign - professzionális kiadványszerkesztés

  Szöveget szerkeszteni a Word programmal is lehet. De professzionális, nyomdakész anyag létrehozására csak az InDesign, s a hozzá hasonló programok képesek. Létrehozhat vele szórólapot, brosúrát, magazint, vagy akármilyen más nyomdai terméket. A létrehozott anyagot elmentheti PDF fájlként is, s mivel mind ez a program, mind pedig a PDF formátum ugyanazon cég - az Adobe - fejlesztései, 100%-os együttműködést kínál a PDF fájlba történő mentésnél: beágyazhat akár videókat, linkeket, különböző interaktív tartalmakat is.

  3ds Max - 3 dimenziós modellezés és animáció

  Formatervezés, látványtervezés, komplett animációk és filmes effektek létrehozása, melyek akár fotorealisztikus minőségűek is lehetnek. Mindez az egyik legnépszerűbb, professzionális 3D szoftverrel. Tárgyak, épületek, belső terek látványtervezése, komplett világok megteremtése. Pusztán a képzelete, s programhasználati tudása szab határt annak, amit létre tud hozni e szoftver segítségével.

  SketchUp - 3D modellezés, kicsit máshogy

  A Google által kifejlesztett 3D modellező szoftver arra törekszik, hogy bárki könnyedén tudjon bármit lemodellezni a program segítségével, köszönhetően az egyszerű kezelőfelületnek és gyorsan elsajátítható eszközöknek. További előnye, hogy ingyenes és ha tereptárgyakról van szó, azokat egyszerűen lehet Google Earth-be feltölteni.

  ZBrush - szobrászat a számítógépen

  Ezzel az egyedülálló programmal számítógépe egerét vagy digitális rajztábláját úgy használhatja, mint szobrász a vésőjét. 3 dimenziós testeket hozhat létre, s szerkesztheti őket a legapróbb részletekig, sőt élethű szőrzetet, színeket is adhat művéhez, az ecsetek segítségével. Ideális például, ha könnyen és gyorsan szeretne valósághű emberi arcokat vagy testeket, ill. különböző állatokat, lényeket létrehozni. Lehetőség van más, 3d programban (pl. 3ds Max, Maya) elkészült modelleket is beimportálni, továbbfejleszteni ZBrush-ban, utána vissza a másik 3d programba.

  Dreamweaver - weboldalak készítése

  Legyen szó akár a legújabb webes technológiák használatáról, akár bármilyen webszerkesztési feladatról, ez a szoftver képes megbirkózni vele. Szerkeszthet kód nézetben, ill. azonnal láthatja, hogyan fog kinézni a végeredmény a "Live Preview" funkcióval. Az oldalakat pedig közvetlenül feltöltheti az FTP szerverre és szinkronizálhatja. Sőt, ha kevésbé összetett oldalról van szó, még csak kódokkal sem kell bíbelődnie; helyette használhatja a tervezői nézetet.

  Flash – interaktív animációk, animált weboldalak

   

  Szinte alig látni ma már olyan weboldalt, amelyen ne szerepelne valamilyen flash-es tartalom. Készíthet szemet gyönyörködtető animációkat, melyeket aztán beilleszthet weboldalába, készíthet bármilyen interaktív elemet is, mint például animált gombokat vagy akár játékokat.

  Premiere & Sony Vegas – filmszerkesztés

  Ha szeretné összevágni és kicsit "feldobni" otthoni videóit, vagy professzionális videofilmeket összehozni, amiket aztán akár Flash formátumban is elmenthet, az Adobe Premiere vagy Sony Vegas programok egyikének elsajátítása szükséges. Bár professzionális szoftverekről beszélünk, melyekkel csúcsminőségű videó anyag hozható össze, igazán nem nehéz egyiknek sem megtanulása: a kezelőfelület áttekinthető, a szerkesztés menete logikus.

  AfterEffects –

  utómunka, különleges effektek létrehozása filmes jelenetekben vagy Flash animációkban

  Az elkészült - vagy még félkész állapotban lévő - videójával még inkább elkápráztathatja a közönséget, ha különböző effekteket rak bele. Többek közt élethű robbanásokat, töréseket, esőt hozhat létre a videókon, nagyszerű szöveghatásokat érhet el, s még oldalakon át lehetne sorolni mi mindent lehet még létrehozni ezzel a programmal. Az elkészült művet akár Flash animációként is felhasználhatja.

  Encore – DVD menü és interaktív Flash tartalom

  Mondjuk, hogy készen a van a szépen megszerkesztett, megvágott videó, már csak asztali lejátszón is olvasható DVD-re kellene kiírni. Ha összetettebb videó anyagról, referenciamunkáról, egy cég bemutatkozójáról, stb. van szó, érdemes menüt is készíteni a lemezhez. Ezzel a professzionális szoftverrel a legapróbb részletekig mindent beállíthat: hangsávokat adhat hozzá anyagához, animált menüt, diavetítést készíthet, régiókóddal láthatja el a DVD-t. Az egyik legjobb lehetőség benne pedig, hogy az egész projektet akár egy flash -ként is elmentheti, így a Flash program megtanulása nélkül is létrehozhat például flash weboldalakat.

  Audition – professzionális hangszerkesztés

  Rossz minőségű hangfájlokat retusálhat, különböző effekteket keverhet a hangok alá, a többsávos (multitrack) szerkesztési lehetőségnek köszönhetően pedig könnyedén úsztathat át egy hangot a másikba vagy játszhatja le őket egyszerre, sávonként különböző beállításokkal.

  ^ Vissza a lap tetejére

   

  Telefon: 06 30 594 65 24

  Email: abraham.andras@gmail.com